verplicht fietspad


verplicht fietspad 1.0

afbeelding

Bron: Handige Harrie
( Publiek domein )

(transport, verkeer en reizen)

weg of rijstrook die uitsluitend bestemd is voor fietsen en snorfietsen, waarop deze verplicht moeten rijden

Algemene voorbeelden


Het verkeersbord G11 geeft aan dat het om een verplicht fietspad gaat. Snorfietsers moeten dan op het fietspad rijden en bromfietsers op de rijbaan.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bromfiets/vraag-en-antwoord/mag-ik-met-mijn-bromfiets-brommer-scooter-of-snorfiets-op-het-fietspad-rijden.html

Omdat rijwielen niet op dit fietspad zijn toegestaan, deelt de politie en stadstoezicht in die gevallen een bekeuring uit. Maar welke voertuigen vallen nu eigenlijk onder de rijwielen? Rijwielen zijn bromfietsen, bromscooters en snorfietsen. Deze voertuigen zijn voorzien van een benzinemotor en hebben een kentekenplaat. Het zijn daarom geen fietsen. Om u inzicht te geven in welke paden alleen bedoeld zijn voor fietsers en welke voor zowel fietsers als rijwielen, vindt u hieronder een overzicht van de verkeersborden. G11. Verplicht fietspad (toepassing bord G11). Het bord G11 (verplicht fietspad) staat bij fietspaden waar fietsers, snorfietsers en eventueel voetgangers gebruik van maken. Andere weggebruikers mogen geen gebruik maken van dit pad.

http://www.harderwiek.nl/het-verschil-tussen-een-fietspad-en-een-rijwielpad/,

Verplicht fiets-/bromfietspad (toepassing bord G12a) G12a. Fietsers, snorfietsers, bromfietsers en eventueel voetgangers maken gebruik van het pad waar bord G12a (verplicht fiets-/bromfietspad) staat. In 1999 is de landelijk maatregel ingevoerd dat bromfietsers binnen de bebouwde kom gebruik moeten maken van de rijbaan voor het autoverkeer in plaats van het fietspad. In de gevallen waarin de bromfietsers toch gebruik moet maken van het fietspad, wordt bord G12a gebruikt.

http://www.harderwiek.nl/het-verschil-tussen-een-fietspad-en-een-rijwielpad/,